sábado, 5 de diciembre de 2009

Receita de empanada de chocos

Ingredientes:

- 1/2 kg. de harina.
- 1 vaso (dos de nocilla) de leite.
- 1 chorro de aceite de oliva.
- unha cucharadiña de postre rasa de sal.
- 1 ovo.

Para el relleno:

- 3 chocos grandes.
- 4 cebolas medianas.
- 3 pementos.
- sal ao gusto.




Preparación da masa con método tradicional.

Facemos un volcán coa fariña e no medio votamos o ovo, a sal e un pouco de leite. Vamos añadindo a leite pouco a pouco e cando esté toda incorporada le añadimos á masa un chorriño de aceite de oliva. Amasamos ben. Se vemos que a masa está muy pegañenta le añadimos un pouco máis de fariña, sempre a cucharadiñas soperas rasas para non pasarnos. Ten que quedar una masa elástica, que non sea moi compacta.

Preparación do relleno.

Pelamos e picamos a cebola cortada moi fina e a metemos en aceite de oliva xunto ao pemento nunha ola.
Cando a cebola esté transparente añadimos os chocos limpos e troceados en cadradiños pequenos (máis ou menos do tamaño de un sugus). Cando os hemos añadido todos añadimos o contenido dunha das bolsas de tinta. Salamos.

Deixamos a fogo medio durante 45 minutos ou hasta que ao probar os chocos estén tiernos.

Una vez feitos apartamos do fogo. Tened en conta que os chocos soltan moita auga.


Dividimos a masa que tiñamos preparada en dous partes iguais. Estiramos unha metade o máis fina que podamos e a poñemos nunha bandexa de forno engrasada con aceite. Como podedes ver na foto de tan fina que fixen a masa tiven que poñer 2 o 3 parches de masa.... non os preocupedes si os pasa esto, que queda igual de boa o importante é facela finiña, é o rico desta masa.



Cubrimos a metade da masa co recheo escurrindoo previamente.

Estiramos a outra metade da masa e cubrimos con ela o recheo. Recortamos e facemos os bordes.


Precalentaremos o forno a 200º para telo preparado.... e agora os direi como funciona na miña casa o de pintar a empanada. Generalmente aproveitamos o aceite do recheo (soe sobrar ao escurrilo) pero neste caso non valía porque ao facela de chocos na sua tinta.... os imaxinareis o posible desastre. Outra opción é pintala con ovo, ou incluso con leite (sale máis blanquiña). A que vosoutros prefirades... es neste caso decidín aproveitar unhas claras que le habían sobrado a miña nai.

Unha vez untada pinchades a superficie cun tenedor e lle facedes un burato no centro


Metemos no forno a empanada a 200º media hora ou hasta que esté doradiña.


Que la disfruten!!!!!!!!!!!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario