Ingredientes:
- 1/2 kg. de harina.
- 1 vaso (dos de nocilla) de leite.
- 1 chorro de aceite de oliva.
- unha cucharadiña de postre rasa de sal.
- 1 ovo.
Para el relleno:
- 3 chocos grandes.
- 4 cebolas medianas.
- 3 pementos.
- sal ao gusto.
Preparación da masa con método tradicional.
Facemos un volcán coa fariña e no medio votamos o ovo, a sal e un pouco de leite. Vamos añadindo a leite pouco a pouco e cando esté toda incorporada le añadimos á masa un chorriño de aceite de oliva. Amasamos ben. Se vemos que a masa está muy pegañenta le añadimos un pouco máis de fariña, sempre a cucharadiñas soperas rasas para non pasarnos. Ten que quedar una masa elástica, que non sea moi compacta.
Preparación do relleno.
Pelamos e picamos a cebola cortada moi fina e a metemos en aceite de oliva xunto ao pemento nunha ola.
Cando a cebola esté transparente añadimos os chocos limpos e troceados en cadradiños pequenos (máis ou menos do tamaño de un sugus). Cando os hemos añadido todos añadimos o contenido dunha das bolsas de tinta. Salamos.
Deixamos a fogo medio durante 45 minutos ou hasta que ao probar os chocos estén tiernos.
Una vez feitos apartamos do fogo. Tened en conta que os chocos soltan moita auga.
Cubrimos a metade da masa co recheo escurrindoo previamente.
Estiramos a outra metade da masa e cubrimos con ela o recheo. Recortamos e facemos os bordes.
- 1/2 kg. de harina.
- 1 vaso (dos de nocilla) de leite.
- 1 chorro de aceite de oliva.
- unha cucharadiña de postre rasa de sal.
- 1 ovo.
Para el relleno:
- 3 chocos grandes.
- 4 cebolas medianas.
- 3 pementos.
- sal ao gusto.
Preparación da masa con método tradicional.
Facemos un volcán coa fariña e no medio votamos o ovo, a sal e un pouco de leite. Vamos añadindo a leite pouco a pouco e cando esté toda incorporada le añadimos á masa un chorriño de aceite de oliva. Amasamos ben. Se vemos que a masa está muy pegañenta le añadimos un pouco máis de fariña, sempre a cucharadiñas soperas rasas para non pasarnos. Ten que quedar una masa elástica, que non sea moi compacta.
Preparación do relleno.
Pelamos e picamos a cebola cortada moi fina e a metemos en aceite de oliva xunto ao pemento nunha ola.
Cando a cebola esté transparente añadimos os chocos limpos e troceados en cadradiños pequenos (máis ou menos do tamaño de un sugus). Cando os hemos añadido todos añadimos o contenido dunha das bolsas de tinta. Salamos.
Deixamos a fogo medio durante 45 minutos ou hasta que ao probar os chocos estén tiernos.
Una vez feitos apartamos do fogo. Tened en conta que os chocos soltan moita auga.
Dividimos a masa que tiñamos preparada en dous partes iguais. Estiramos unha metade o máis fina que podamos e a poñemos nunha bandexa de forno engrasada con aceite. Como podedes ver na foto de tan fina que fixen a masa tiven que poñer 2 o 3 parches de masa.... non os preocupedes si os pasa esto, que queda igual de boa o importante é facela finiña, é o rico desta masa.
Cubrimos a metade da masa co recheo escurrindoo previamente.
Estiramos a outra metade da masa e cubrimos con ela o recheo. Recortamos e facemos os bordes.
Precalentaremos o forno a 200º para telo preparado.... e agora os direi como funciona na miña casa o de pintar a empanada. Generalmente aproveitamos o aceite do recheo (soe sobrar ao escurrilo) pero neste caso non valía porque ao facela de chocos na sua tinta.... os imaxinareis o posible desastre. Outra opción é pintala con ovo, ou incluso con leite (sale máis blanquiña). A que vosoutros prefirades... es neste caso decidín aproveitar unhas claras que le habían sobrado a miña nai.
Unha vez untada pinchades a superficie cun tenedor e lle facedes un burato no centro
Unha vez untada pinchades a superficie cun tenedor e lle facedes un burato no centro
Metemos no forno a empanada a 200º media hora ou hasta que esté doradiña.
Que la disfruten!!!!!!!!!!!!!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario